Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Nieuw: voorleesverhalen voor mensen met beginnende dementie

Redactioneel - 12-09-2016

Boek 'Ik weet nog goed...'Deze week wordt het boek ‘Ik weet nog goed... ‘ gelanceerd. Een bundel met voorleesverhalen voor mensen met dementie, met tal van tips om aan de hand van de verhalen contact te maken en activiteiten te ondernemen.

Geuren (versgebakken appeltaart, doorgekookte spruitjes) en geluiden (de bakelieten telefoon, het malen van koffie) nemen daarbij een belangrijke plaats in, omdat zij mensen snel meenemen naar vroeger, waarbij beeldmateriaal (de strenge winter van 1963, zomerse waterpret) de sfeer van de verhalen nog eens ondersteunt. 

Tips

Naast verhalen, activiteiten en sfeerpagina's, is er een praktisch deel opgenomen. ‘Aan de slag’ bestaat uit talrijke aanwijzingen en suggesties om in elke vorm van dagbesteding met een groep mensen te kunnen werken. Denk daarbij aan werkvormen als reminisceren, geuren en geluiden gebruiken, met elkaar liedjes zingen, gedichten lezen, muziek beluisteren en met elkaar activiteiten ondernemen. 

'Ik weet nog goed...' biedt:
• herkenning en stof tot vertellen
• een zinvolle tijdsbesteding
• verbinding 
• activering van de geest

Ook voor thuis

Ik weet nog goed...’ is niet alleen bestemd voor activiteitenbegeleiders, verzorgenden en vrijwilligers, maar ook voor mensen thuis.

Klik hier om de inhoudsopgave en een deel van het boek in te zien.

Boekgegevens

‘Ik weet nog goed..’ is ontwikkeld in samenwerking met een vaste groep mensen met beginnende dementie uit het Odensehuis.

Ik weet nog goed... voorleesverhalen en activiteiten voor mensen met beginnende dementie 

Joke de Jonge
ISBN: 9789088506857
96 pagina's
Gebonden uitgave
Prijs: € 24.90

Toon alle gerelateerde artikelen