Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Muziekvitaminen - een dagelijks ritueel in zorginstellingen

Redactioneel - 12-04-2016

MuziekvitaminenIn de programmering van het online radiostation Radio Remember speelt de “Muziekvitaminen” een belangrijke rol en steeds meer zorginstellingen stemmen hun dagelijkse activiteiten met de bewoners af op het programma.

Tweemaal daags is dit interactieve muziekprogramma geprogrammeerd (’s ochtends van 10-11 uur en ’s middags van 14-15 uur) en het is een welkome aanleiding voor zorgmedewerkers en activiteitenbegeleiders om even de tijd te nemen met de bewoners en samen gezellig naar het programma te luisteren.  

Nieuwe programmering?

De “Muziekvitaminen” is er op gericht om door middel van muziek contact te leggen met de luisteraar en er is altijd een vraag, een grapje, een spelletje of een oproep tot reminiscentie. Vooral bij mensen met een wat vergevorderde vorm van dementie slaat het programma aan. Voor mensen met dementie in het beginstadium lijkt het programma wat minder geschikt. Radio Remember overweegt dan ook om ook voor die doelgroep een nieuwe programmering op te starten en vraagt u dan ook om feedback. Aan welke programmering c.q. presentatie is behoefte? Mist u nog iets op Radio Remember? Ze horen het graag: info@radio-remember.nl

Meer informatie?

Wie is geïnteresseerd om Radio Remember aan te bieden aan bewoners kan voor meer informatie terecht op www.radio-remember.nl. Bellen kan ook: 06 - 4861 9782.

Bron: 

Toon alle gerelateerde artikelen