Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling

Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling is sinds 2011 een kompas en een beloning voor zorginstellingen die willen excelleren in Zorg voor vrijheid en veiligheid voor mensen met dementie. Zonder onnodige bureaucratie en met het accent op visie, cultuur, permanent leren en nieuwe kansen zien en aangrijpen om bij te dragen aan de levenskwaliteit van mensen met dementie.

De criteria voor het Waarborgzegel Fixatievrij Zorginstelling geven handen en voeten aan het ‘Nee, tenzij’ principe uit de Wet zorg en dwang. Met een driesterrensysteem maken instellingen duidelijk waar ze staan. 

Register Fixatievrije zorginstellingen

Zorginstellingen met het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling worden opgenomen in het openbare Register Fixatievrije Zorginstellingen en dit register mag door derden vrij gebruikt worden voor hun eigen kwaliteitsinformatie.

Logo Zorgkaart NederlandZorgkaartNederland.nl heeft het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling opgenomen in haar kwaliteitsinformatie.

Introductiemiddag

Regelmatig worden introductiemiddagen gehouden. Hier hoort u alles over het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling 2017-2019 en leert u hoe u een zelfevaluatie voor de 2de en de 3de ster kunt doen. Deelname aan een introductiemiddag is de eerste stap om te worden geautoriseerd om peer audits uit te voeren. Wilt u weten wanneer de volgende introductiemiddag is, mail dan naar

Toetsingskader 2017-2019

Factsheet WFZ 2017-2019

Het keurmerk wordt elke drie jaar herijkt aan de state of the art.

Hiernaast ziet u de factsheet met een kort overzicht van de normen 2017-2019. Klik op de afbeelding voor een vergroting in pdf.

Hier vindt u het volledige toetsingskader: Normen, criteria, procedure 2017-2019

Zegelhouders met twee of drie sterren zijn aangesloten op de modernste kennisbronnen en in peer audits en auditorenbijeenkomsten delen zij hun kennis en ervaring met elkaar.

Aanvragen

De looptijd van het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling 2017-2019 is met een jaar verlengd t/m 31 december 2020.

Download hier het aanvraagformulier (MSWord).

Alle documenten:

Meer weten?

  -  Telefoon: 030-2381517

Deel deze pagina