Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Melisse-olie gezocht

Ervaringen en meningen - 16-05-2013

Ik las op de IDé site het artikel van Mechteld van der Kooi over aromatherapie die onrust bij ernstige dementie kan verminderen. Daar willen we wat mee, maar de melisse-olie die voor het onderzoek gebruikt is, blijkt erg duur en vrijwel niet te verkrijgen. Wie weet of er varianten van de olie zijn die ook effectief kunnen zijn bij agitatie. Bijv een mix met iets anders of een lagere dosis melisse? Hoop spoedig van u te horen. Hanneke Bertens, (neuro)psycholoog De Zorggroep melisseolie

6 reacties op “ Melisse-olie gezocht ”

 1. # 1 Hanneke Bertens zei:

  Bedankt voor de tips. We willlen het in ieder geval met een goedkopere variant gaan uitproberen en mocht het goede resultaten hebben dan zal ik het hier laten weten.
  Groeten Hanneke

 2. # 2 Tineke zei:

  In plaats van melisse, denk ik aan lavendelolie. Ik werk als ZZP-er als masseuse tijdens de ontspanningsmassages met ouderen met dementie hier al jaren mee.
  Lavendelolie vind ik bij uitstek zeer geschikt, geeft rust en kalmte, heel herkenbaar voor ouderen, denk aan de geurzakjes tussen kleding in kledingkasten. Inzetbaar als de R in de maand is, bij verkoudheden. Je kunt de geur verspreiden met behulp van geurverspreiders, diverse geurverspreiders zijn er inmiddels te koop en dan bedoel ik niet de geurlampjes aangezien open vuur verboden is in de instellingen. Je kunt het gebruiken bij irritatie van de huid – echt heel veelzijdig!

  Hartelijke groet

 3. # 3 Esperanza van der Zon zei:

  Er schijnt nogal wat geknoeid te worden met Melissa olie vanwege de prijs. Een goede leverancier is om deze reden belangrijk. Deze kan ik aanraden, al zit deze in Engeland, Hermitage Oils. http://www.google.nl/search?q=hermitage+oils+co+uk&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&client=safari

  Melissa officinalis moet verdund worden in een goede basis olie zoals amandel olie in een verdunning van niet meer dan 1 procent melissa olie omdat deze tot allergische reacties kan leiden. Dus 1 druppel melissa olie op 100 druppels basis olie. Het blijft dan haar waardevolle werking houden.

  Groeten en succes,

  Esperanza

 4. # 4 mandigers zei:

  De werking van citroenmelisse is niet vergelijkbaar met citronella olie.
  Mediator etherische oliën is aan te raden.

 5. # 5 Elisabeth zei:

  Las dit dit stukje in een artikel over citroen-melisse:

  De etherische olie van citroenmelisse is erg duur, daarom wordt in veel preparaten gebruik gemaakt van goedkopere vervangers zoals citronellaolie ( de Indische melisse-olie) of citroengrasolie.

  Citroengrasolie is makkelijk verkrijgbaar en goedkoop.

  Groeten en succes.

 6. # 6 Annemiek de Wit zei:

  http://www.voedingssupplementennederland.nl/nl/zonnegoud-melisse-eth-olie.html

  Misschien is dit wat, geen idee of de kwaliteit goed is..

  Groeten

  Annemiek

Hebt u een tip?

Reageer: