Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Dialoogbijeenkomsten over vrijheid en veiligheid bij dementie

geactualiseerd september 2018 - Redactioneel - 07-11-2015

Logo Vrijheid en veiligheid bij dementie

 

In gesprek over vrijheid en veiligheid bij dementie 

 

Binnen uw thuiszorgorganisatie, verpleeghuis, Alzheimer Café, wijkteam of cliëntenraad in gesprek gaan over bewegingsvrijheid, zelfbeschikking en veiligheid van mensen met dementie? Met zorg- en behandelteams, beleidmakers of mensen met dementie en hun naasten zelf? Organiseer een ‘Dialoogbijeenkomst vrijheid en veiligheid bij dementie’. Anderhalf of twee uur inspiratie, informatie en gesprek rond de risico’s, mogelijkheden en dilemma’s. Filmpjes leiden thema’s in met praktijkvoorbeelden en oplossingsmogelijkheden.

Bijeenkomst Vrijheid en veiligheid bij dementieUw bijeenkomst

Op de website vrijheidenveiligheid.nl kan iedereen die een bijeenkomst wil organiseren zich aanmelden en in contact komen met een passende gespreksleider uit de regio. Samen met de gespreksleider stemt u de inhoud van de bijeenkomst af op de deelnemers.

Op de website vindt u ook allerlei materialen die het organiseren van de bijeenkomst vergemakkelijken, zoals een concept uitnodigingstekst en aanmeldmodule voor de deelnemers die u uitnodigt.

Als financiële bijdrage wordt een vergoeding voor de gespreksleider van € 150,- excl. reiskosten en 21% BTW gevraagd.

Initiatief

Vrijheid en veiligheid bij dementie is een productie van Alzheimer Nederland, IDé - Innovatiekring Dementie en LOC Zeggenschap in zorg, binnen het Actieprogramma Onvrijwillige zorg van het ministerie van VWS.

 Een bijeenkomst organiseren? Ga naar www.vrijheidenveiligheid.nl.

Heeft u vragen? Mail naar

Toon alle gerelateerde artikelen