Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Bekroonde methode voor ondersteuning mantelzorgers

Redactioneel - 30-08-2017

Vriendengesprek bij dementieVoor mensen met dementie is de steun van familie en vrienden heel belangrijk; het is een voorwaarde voor een goede levenskwaliteit. Op een gegeven moment hebben de naasten ook zelf hulp nodig, in de vorm van advies of om zorgen te delen.

De King Arthur Groep ontwikkelde een manier om naasten goede ondersteuning te bieden en ontving hiervoor de Denkbeeld Erkenningsprijs 2016.

Themamiddag

Op 3 oktober is er een themamiddag waarin professionals kennis kunnen maken met deze methode. Hij wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband Deltaplan Dementie.

Dinsdag 3 oktober 2017, 14.00-17.30 uur te Leusden.

Methode

Met deze methode komt in het zorgplangesprek niet alleen aan de orde wat de cliënt nodig heeft, maar ook wat de naasten nodig hebben om de nodige zorg en ondersteuning te kunnen (blijven) bieden. Aansluitend is er het familie- en vriendengesprek waarin de naasten centraal staan. Hierin worden taken verdeeld, ontstaat er meer begrip tussen naasten en zorgprofessionals en voelen naasten zich gesteund. Uiteindelijk neemt ook het welzijn van de persoon met dementie toe. 

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 26 september en is op volgorde van binnenkomst. Leden van het Deltaplan Dementie hebben voorrang bij deelname aan de bijeenkomst. Uiterlijk op donderdag 28 september ontvangt u een bevestiging met de laatste informatie.

Naar aanmelden en het programma 

Meer informatie over de themamiddag vindt u hier.

Toon alle gerelateerde artikelen