Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Méér naar buiten en de natuur in

Redactioneel - 06-09-2018

In de beleeftuinDat buiten zijn en het contact met de natuur goed voor je is, dát voelt iedereen. De zon op je huid en de wind in je gezicht, de seizoenen beleven. Buiten zijn is bovendien belangrijk voor een goede slaap en onze botten en spieren. Toch komen veel ouderen veel te weinig buiten, zeker als zij in een woonzorgcentrum wonen.

IVN (Instituut Voor Natuureducatie en Duurzaamheid) zet zich in voor vergroening van woonzorgcentra en natuurlijke activiteitenprogramma’s voor bewoners. De ambitie is om dit in drie jaar in 100 zorgcentra te realiseren. ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ heet het programma.

Website

Op de website van IVN vindt u hoe u kunt aansluiten. Er staan ook handige hulpmiddelen, die je zelf kunt maken zoals de Tuinkaart en de  Natuurkoffer. Er wordt ook een basistraining voor zorgverleners en welzijnswerkers aangeboden.

Koplopers

Vanaf het begin zijn er 20 koplopers en intussen zijn veel nieuwe zorglocaties aangesloten.

Het Parkhuis uit Dordrecht is een van de koplopers. Op 5 november organiseert deze zorginstelling samen met IVN een inspiratiedag. 

Inspiratiedag ‘Natuur in de zorg’

De dag wordt gehouden op 5 november van 10- 14 uur in Dordrecht. Iedereen is – na aanmelding – welkom. Deelname is gratis.

Klik hier voor het programma.

Klik hier om aan te melden (vóór 15 oktober 2018).

Toon alle gerelateerde artikelen