Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Nieuw hulpmiddel bij terugdringen vrijheidsbeperking

Redactioneel - 11-09-2014

IDé brengt nu een mooi vormgegeven en inspirerend kaartje uit waarop in heldere taal de stappen staan die je moet zetten als je met te maken hebt met risico’s of problemen van mensen met dementie of een verstandelijke beperking.

Stappenplan

Het kaartje is gemaakt voor dagelijks gebruik door verzorgers; een hulpmiddel bij de benadering van problemen. De tekst is een praktische samenvatting van het zogeheten ‘professioneel wegingskader’ in de Wet zorg en dwang (dat is tevens de kern van deze nieuwe wet), en de Verenso richtlijn probleemgedrag.

Implementatie

Het kaartje kan door zorgorganisaties ingezet worden als instrument bij het terugdringen van vrijheidsbeperking, de voorbereidingen voor de Wet zorg en dwang en de implementatie van de normen voor de tweede ster van het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling.

Volwaardig leven

De prent op de voorzijde verbeeldt het leven in een beschermde woonomgeving. Volwaardig, zoals we dat nastreven: jezelf kunnen zijn, veilig en vrij bewegen, doen wat je fijn en zinvol vindt, ervaren dat je erbij hoort, met gezonde beweging en buitenlucht.

Compleet pakket

De kaart is vanaf 50 stuks te bestellen en kost dan € 0,25 per stuk, excl. verzendkosten.

Gecombineerd met de folders ‘Leven met dementie’ en ‘Antipsychotica bij dementie’  heb je een praktisch informatiepakket voor moderne autonomiebevorderende dementiezorg in de dagelijkse praktijk, thuis en in het verpleeghuis. Bestel nu

Deel deze pagina

Toon alle gerelateerde artikelen