Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Contact maken zonder taal (2)

Door: Stella Braam - 03-02-2009

Clowns kunnen contact maken zonder taal. IDé berichtte al eerder over over miMakkus, een opleiding voor clowns in verpleeghuizen. Behalve miMakkus zijn er nog andere organisaties van clowns actief, zoals de VisiteClowns en de CareClowns.  

VisiteClowns
De stichting VisiteClowns omschrijft zich als volgt: wij zijn een collectief van professionele clowns die zich hebben gespecialiseerd in het spelen voor ouderen met dementie. De onbevangen en directe benadering blijkt een prima manier om contact te maken met deze mensen die zeer gevoelig zijn voor sfeer, muziek en lichaamstaal. We maken gebruik van mimiek, grapjes, bewegingen, geluiden, handpoppen en andere attributen. VisiteClowns spelen op uitnodiging van een verpleeghuis. Meer informatie? Bezoek hun website: www.visiteclowns.nl Bekijk ook hieronder een filmpje over de VisiteClowns:


CareClowns
Stichting CareClowns omschrijft zich als volgt: CareClowns is een initiatief van CliniClowns. CareClowns gaan bij dementerende ouderen op bezoek in de zorginstellingen. Ze proberen de eenzaamheid en isolement van ouderen met dementie te verzachten door het geven van geluksmomenten. CareClowns heeft eind 2010 de activiteiten van de FariaClowns overgenomen. Bezoek hun website: www.careclowns.nl
Zie hieronder de commercial van de CareClowns:

Toon alle gerelateerde artikelen