Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

De Waalburcht is het meest gastvrije zorgcentrum 2013

door IDé - Redactioneel - 07-06-2013

De prijswinnaars van Zorg met sterren, editie 2013 zijn bekendgemaakt op het jaarlijkse congres.

Zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht (5 sterren) heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award 2013 gewonnen. Op de tweede plaats stond zorgcentrum Jacqueline (tanteLouise-Vivensis) in Bergen op Zoom en op drie de Bannehof (Rivas Zorggroep) in Gorinchem.

In de andere drie categorieën kreeg het Deventer Ziekenhuis  eveneens 5 sterren en mag zich daarmee een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen (net als in 2011). De award in de categorie GGZ ging naar Dimence locatie Grasdorpstraat in Zwolle (4 sterren) en de Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam (4 sterren) won in de nieuwe categorie Kleinschalig Wonen.

Een lijst met alle genomineerden staat hier.

Trend
De trend naar meer gastvrijheid in de zorg is groeiend, zeggen de organisatoren en sponsoren van dit initiatief. Gastvrijheid is meer dan alleen lekker eten en drinken: netheid en sfeer zijn ook belangrijk. En kun je kiezen met wie je eet, wat je eet, waar je eet?
Op de website van Zorg met sterren kan iedereen zien of aan een instelling sterren voor gastvrijheid zijn toegekend.

Zorg met Sterren is een middel voor zorginstellingen om er achter te komen waar ze staan op het gebied van gastvrijheid. Door middel van een vragenlijst en een auditbezoek wordt een aantal sterren toegekend, maximaal 5. Die sterrenscore wordt ook gebruikt op de website van kiesbeter.nl, de kwaliteitsvergelijkingssite van de zorg.

Bron: Gastvrijheidszorg met sterren