Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Nieuw: de slaaprobot

Redactioneel - 06-12-2017

Somnox slaaprobotVoor mensen met dementie wordt het slapen vaak moeilijker. Vaste bedtijden en allerlei andere aandachtspunten kunnen het verschil maken. Er is nu ook een extra hulpmiddel beschikbaar: de Somnox slaaprobot, voor iedereen, ook voor mensen met dementie!

De Somnox is een knuffelkussen dat rustig in- en uitademt. De gebruiker past zijn ademhaling onbewust aan. Uit onderzoek blijkt dat de juiste ademhaling essentieel is om natuurlijke stress te verminderen en ontspanning te verhogen. En dat zijn belangrijke voorwaarden om makkelijker in slaap te vallen, dóór te slapen en uiteindelijk opgefrist wakker te worden.

Als extra’s heeft het Somnox kussen een rustgevend muziekje en een nachtlampje. Beide opties kunnen aan- en uitgezet worden.

Een team van jonge onderzoekers van de Technische Universiteit Delft ontwikkelde de Somnox Slaaprobot. De Somnox zal naar verwachting rond de zomer van 2018 leverbaar zijn. Vroege beslissers kunnen nu al intekenen en de slaaprobot tegen gereduceerd tarief bestellen.

Meer lezen over de Somnox? Klik hier

Toon alle gerelateerde artikelen