Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Scholing en advies

Implementeren en scholen vanuit de inhoud

ScholingIedereen is het eens met het doel en de uitgangspunten van de Wzd: geen onvrijwillige zorg, vrijheidsbeperking en psychofarmaca tenzij het echt nodig is om een ernstig gevaar te bestrijden en er daarvoor geen andere oplossingen zijn. Dit volledig in praktijk brengen, is soms nog wel een uitdaging en voetklemmen voor bureaucratie staan open.

 

Met scholing ondersteunt IDé zorgorganisaties om bij de Wzd-implementatie de inhoud centraal te stellen. Zorg voor vrijheid & veiligheid; mensen met dementie ondersteunen het leven te leiden dat bij hun persoon past en zo veel mogelijk levenskwaliteit geeft. Hoe doe je dat - los van de wet - ook bij lastige zorgproblemen? Welke extra’s vraagt de Wzd en hoe ga je daarmee om? En niet op de laatste plaats: hoe kun je bepaalde problemen voorkomen?  

In onze scholing wisselen informatie, dialoog, reflectie en oefenen elkaar af. Elk scholingsprogramma wordt op maat gemaakt, aansluitend bij de visie en aanpak van de organisatie. Want geen organisatie is hetzelfde, net als mensen. Scholingstrajecten kunnen één of meerdere dagdelen beslaan.

Dialoogbijeenkomsten vrijheid en veiligheid bij dementie

Logo Vrijheid en VeiligheidOm medewerkers en naasten klaar te maken voor de Wzd zijn er de ‘Dialoogbijeenkomsten vrijheid en Veiligheid bij dementie’ (1,5 á 2 uur). Tegen de achtergrond van de Wzd praten deelnemers aan de hand van filmpjes met elkaar over de betekenis van vrijheid en veiligheid in het leven van mensen met dementie, over zorgproblemen waar onvrijwillige zorg makkelijk om de hoek komt kijken en nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

Zie ook Dialoogbijeenkomsten Vrijheid & veiligheid bij dementie.

Geïnteresseerd?

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Belt of mailt u met Elly Duijf: 030-2381517, . Een team van ervaren trainers staat voor u klaar.

Deel deze pagina