Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Drie organisaties geven gerichte scholing en advies over terugdringen van vrijheidsbeperking voor mensen met dementie:

IDé – Innovatiekring Dementie

Inhoudelijke én veranderkundige expertise hand in hand.
Bel of mail: MMC (),   030-2381517

  • Dialoogbijeenkomsten Zorg voor Vrijheid

Interactieve bijeenkomsten van 2 uur, voor zorgverleners of familie. Groepsgrootte: 25 - 100. In deze bijeenkomsten wordt kennis overgebracht over de achtergronden en oplossingsrichtingen voor het terugdringen van vrijheidsbeperking, en wordt er gewerkt aan dialoog en draagvlak.

  • Advies

Op zoek hoe u uw organisatie gereed kunt maken voor de nieuwe wet Zorg en dwang? Op zoek naar een aanpak die past bij uw organisatie? In één gesprek – of workshop met alle beleidsmensen - helpen wij u haalbare doelen te stellen, met een aanpak die past bij uw instelling. 

  • Open studie(mid)dagen

Regelmatig organiseert IDé studie(mid)dagen rond thema’s rond het terugdringen van vrijheidsbeperking en het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling. Onze digitale nieuwsbrief houdt u op de hoogte.

Exbelt logoExbelt scholing & advies 

Praktijkdeskundigen scholen verzorgenden, verpleegkundigen en (para)medici. Doel van de scholing is dat de medewerkers op een verantwoorde wijze binnen een multidisciplinaire omgeving het gebruik van banden en andere fysieke vrijheidsbeperkende middelen kunnen bespreken en zo mogelijk verminderen. www.exbelt.nl

Vilans

Vilans begeleidt zorginstellingen in de ouderen- en de gehandicaptenzorg bij het  terugdringen van vrijheidsbeperking: in company of projectgewijs in opdracht van VWS.  www.vilans.nl

Deel deze pagina