Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Omdat wij onszelf en onze naasten een goed leven gunnen

Elly Duijf - Redactioneel - 16-07-2008

Stella Braam heeft met haar werk het persoonlijke publiek gemaakt. Daarmee ontroert en inspireert ze mij en vele anderen. Voor mij legt ze met haar verhaal bloot dat zorg ten diepste liefdewerk is. Dat betekent: respect en interesse voor het individu, echt contact maken en alle beschikbare kennis aanwenden. Elly Duijf

Als organisatieadviseur houd ik mij bezig met processen en systemen. Grotere organisaties hebben die nodig om goede kwaliteit tegen een goede prijs te leveren. Maar we weten allemaal dat deze dingen niet vanzelf tot goede zorg leiden, laat staan tot excellente zorg. Daarvoor heeft een organisatie een kloppend hart nodig. Visie, de klant echt centraal, open communicatie, elkaar ondersteunen en aanspreken. Lef om dingen anders te doen. Van hoog tot laag in de organisatie.

Het afgelopen jaar heeft voor veel instellingen in het licht van certificatie gestaan. Hopelijk staat 2008 in het teken van de kwaliteit van het mensenwerk. Bestuurders voorop.

Met IDé willen we hier een bijdrage aan leveren. Positief, vrijzinnig, creatief en met beide benen op de grond. Op de website van IDé zult u geen klachten vinden, of voorbeelden van hoe het niet moet. Daar wordt de sector al te veel mee belast. Ik daag de journalistiek uit om ook eens te komen kijken naar  alle goede voorbeelden. Ik geloof in de kracht van positief en oplossingsgericht denken.  Als we onze idealen volgen en elke vraag als een uitdaging zien, vinden we  oplossingen en zal de zorg elk jaar weer een beetje beter worden. En leuker om in te werken. Niet omdat de inspectie het wil, of dat lastige zorgkantoor, maar omdat wij het willen. Omdat we onszelf en onze naasten een goed leven gunnen, ook als we oud en kwetsbaar zijn. Omdat we weten dat wijzelf het verschil kunnen maken. Bestuurder, professional, mantelzorger, adviseur. Ieder vanuit zijn eigen positie.

Elly Duijf

MMC CMC

Deel deze pagina