Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Nieuwe website: Dwang in de Zorg

Redactioneel - 07-04-2010

Op 11 maart ging www.dwangindezorg.nl in de lucht! Een overheidswebsite met laagdrempelige uitleg over de wet BOPZ en straks de nieuwe wetgeving. Voor patiënten, direct betrokkenen en professionals. In de psychiatrie en de ouderen- en gehandicaptenzorg.


Voor elke doelgroep gerichte informatie
VWS en Justitie hebben de website in samenwerking met een groot aantal partijen tot stand gebracht. Patiënten, betrokkenen, zorgprofessionals, juristen: allemaal hebben ze informatie gegeven over vragen waar ze tegenaan lopen. Hun input kun je aflezen aan de opzet van de website: die gaat steeds uit van vragen die in de praktijk zijn ontstaan bij de verschillende doelgroepen.

Preventie
Dwangindezorg.nl doet meer dan alleen vragen en antwoorden presenteren. Bezoekers kunnen ook op teksten reageren of over nieuwe wetgeving lezen. Instellingen krijgen op de site aan de hand van praktijkvoorbeelden tips over het terugdringen en voorkomen van dwangmaatregelen. Het Informatiepunt verheldert voor alle betrokkenen, cliënten, familie en professionals, de complexe wet- en regelgeving.

Bekijk de website op www.dwangindezorg.nlDeel deze pagina