Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Inspectie wil verzorgenden in kwaliteitsregister

Redactioneel - 10-06-2009

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat stimuleren dat verzorgenden en verpleegkundigen zich inschrijven in het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Dit register staat garant voor deskundige zorgprofessionals.

Dit meldt de inspectie in een brief aan beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (VenVN). De inspectie meldt ook dat wanneer zij in de toekomst incidenten onderzoekt waar verzorgenden of verpleegkundigen bij betrokken zijn, zij in het register zal kijken hoe het staat met de deskundigheid van deze zorgverleners.

Professionele standaard
Met de brief erkent de inspectie het Kwaliteitsregister V&V als professionele standaard voor de deskundigheid van verpleegkundigen en verzorgenden. Volgens de inspectie geven inschrijvingen in dit register meer garanties dat de deskundigheid van verpleegkundigen en verzorgenden op peil is en blijft.

Bijscholing
Het Kwaliteitsregister is een registratiesysteem op internet waarin verzorgenden niveau 3 en verpleegkundigen niveau 4/5 vastleggen wat zij doen aan deskundigheidsbevordering. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor accreditatie. Om te voldoen aan het lidmaatschap van het register, moet je elk jaar door middel van bijscholing een bepaald aantal punten behalen. Deze bijscholing varieert van het deelnemen aan cursussen, tot het bijwonen van congressen.

Bron
VenVN / Redactie TvVonline

Deel deze pagina