Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Voorlichtingsfilm over medicatiefouten

Door: IDé Redactie/IVM, 27 september 2012 - Redactioneel - 27-09-2012

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft een voorlichtingsfilm gemaakt over medicatiefouten in zorginstellingen. Het filmpje laat ook twee goede praktijkvoorbeelden zien en hoe de medicatieveiligheid in de praktijk structureel verbeterd kan worden.

Samen werken aan medicatieveiligheid
Bij de lancering vertelt Ruud Coolen van Brakel, directeur van het IVM, over de aanleiding voor de voorlichtingsfilm: "We zien dat er nog te veel zorginstellingen op zich wel aandacht hebben voor medicatieveiligheid, maar moeite hebben met de praktische aanpak om daadwerkelijk met de zorgverleners de farmaceutische zorg veiliger te krijgen." Het IVM roept in het bijzonder bestuurders van zorginstellingen op om van medicatieveiligheid een prioriteit te maken. "Alle betrokkenen, dus niet alleen de verzorgende en de arts, maar óók de directeur moeten in een zorginstelling weten hoe zij kunnen bijdragen aan het verbeteren van de medicatieveiligheid" zegt Coolen van Brakel.

Bekijk het filmpje hieronder of op de website van het IVM, daar lees je ook het bijbehorende persbericht en meer over medicatieveiligheid.Foto © Gerd Altmann / pixelio.de

Deel deze pagina