Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

'De cultuur moet open'

Door: Elly Duijf - Redactioneel - 19-01-2012

Dat zegt de nieuwe IDé voorzitter Jenneke van Veen in een interview met CCE Magazine. Van Veen vindt dat ouderen zoveel mogelijk bewegingsvrijheid moeten houden kunnen  beslissen over hun leven.

In het interview zegt van Veen:

‘We moeten nadenken en durven veranderen door er samen over te praten. De cultuur moet open en je moet verantwoord risico’s durven nemen’.

‘Openheid is ook: niet erg vinden als er dingen niet goed gaan. De cultuur is nu vaak “er mogen geen fouten gemaakt worden” en dan krijg je incidentenbeleid. Het is mede gevolg van de grote media-aandacht voor incidenten'.

Verder zegt van Veen dat er meer aandacht nodig is voor de deskundigheid van verzorgenden. Daar ligt niet alleen een taak voor de opleidingen, maar ook bij het management, vindt van Veen: ‘Daarnaast is de rol van het afdelingshoofd heel belangrijk: biedt die coaching en intervisie aan medewerkers? Is er een open blik, kijkt hij of zij ook eens bij de buren?’

‘Mensen vinden steeds opnieuw het wiel uit. Ook daar is het nodig dat men van elkaar leert en de goede ideeën van elkaar overneemt’

Lees hier het hele interview in CCE Magazine 1/2012

Deel deze pagina