Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Mist: indrukwekkende documentaire over jong dementerende

Door: Elly Duijf - Redactioneel - 12-04-2010

Toen vijftiger Lou Prevoo in 2004 de diagnose Alzheimer kreeg, besluit hij samen met zijn vrouw Wilma een camera in zijn leven toe te laten. Als naslagwerk voor zorgprofessionals en als herinnering aan betere tijden voor zijn vrouw na zijn overlijden.

Vier jaar thuis
Documentairemaakster Karin Hillebrand volgt het stel uit het Limburgse Valkenburg bijna 5 jaar lang na diagnose. Ze filmde dat Lou opbloeide op de zorgboerderij in Ransdaal, dat Wilma haar volle baan als laborante combineerde met de zorg voor haar man en dat haar geduld en liefde Lou nog ruim vier jaar thuis kon houden.

Liefde en verlies
Ze legt ook pijnlijk helder vast hoe de mist in Lou’s hoofd dikker wordt en hoe Wilma steeds meer van haar oorspronkelijke echtgenoot moest missen. MIST gaat over zijn strijd om het leven te begrijpen en over haar liefdevolle pogingen om hem te volgen. Een indrukwekkende documentaire over de liefde tussen twee mensen die elkaar geleidelijk verliezen.

TV
De documentaire werd uitgezonden op de regionale TV, en op 1 april was er in filmhuis Lumière een speciale vertoning waarbij geld geworven werd voor onderzoek naar dementie in Maastricht UMC.

Bekijk de documentaire:

Deel deze pagina