Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Klaar voor de Wet zorg en dwang

Redactioneel - 12-12-2019

Iedereen is het eens met doel en uitgangspunten van de Wzd. Deze volledig in praktijk brengen, is soms nog wel een uitdaging. Een uitdaging is ook de implementatie van deze nieuwe wet. Want alle angels en voetklemmen voor bureaucratie staan open.

Implementeren en scholen vanuit de inhoud

Met scholing ondersteunt IDé zorgorganisaties om bij de Wzd-implementatie de inhoud centraal te stellen. Zorg voor vrijheid & veiligheid; mensen met dementie ondersteunen het leven te leiden dat bij hun persoon past en zo veel mogelijk levenskwaliteit geeft. ScholingHoe doe je dat - los van de wet - ook bij lastige zorgproblemen? Welke extra’s vraagt de Wzd en hoe gaat de organisatie daarmee om? 

In onze scholing wisselen informatie, dialoog en oefenen elkaar af. 

Elk scholingsprogramma wordt op maat gemaakt. Want geen organisatie is hetzelfde, net als mensen. 

 

Dialoogbijeenkomsten

Logo Vrijheid en VeiligheidTegen de achtergrond van de Wzd, praten deelnemers aan de hand van filmpjes met elkaar over de betekenis van vrijheid en veiligheid in het leven van mensen met dementie, over nieuwe ontwikkelingen en inzichten en zorgproblemen waar onvrijwillige zorg makkelijk om de hoek komt kijken. Mooie bijeenkomsten van 1,5 á 2 uur. Bijvoorbeeld voor zorgmedewerkers en familieavonden.  

Zie ook de Dialoogbijeenkomsten Vrijheid & veiligheid bij dementie.

Geïnteresseerd?

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Belt of mailt u met Elly Duijf: 030-2381517, 

Een team van ervaren trainers staat voor u klaar.

Deel deze pagina