Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling 2017-2019 met een jaar verlengd

Redactioneel - 20-02-2019

Logo Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling met drie sterrenDe looptijd van het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling 2017-2019 is met een jaar verlengd. Zo is er meer ruimte om de normen, mede in het licht van de invoering van de Wet zorg en dwang, te herijken aan de state of the art.

De toegekende zegels worden automatisch verlengd t/m 31 december 2020. In de loop van volgend jaar wordt het vervolg gepubliceerd.

Aanvragen kan tot 1 januari 2020

De criteria voor het Waarborgzegel Fixatievrij Zorginstelling geven handen en voeten aan het ‘Nee, tenzij’ principe uit de Wet zorg en dwang. Met een driesterrensysteem maken instellingen duidelijk waar ze staan.

Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling is sinds 2011 een kompas en een beloning voor zorginstellingen die willen excelleren in Zorg voor vrijheid en veiligheid voor mensen met dementie. Zonder onnodige bureaucratie en met het accent op visie, cultuur, permanent leren en nieuwe kansen zien en aangrijpen om bij te dragen aan de levenskwaliteit van mensen met dementie.

Register Fixatievrije zorginstellingen

Zorginstellingen met het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling worden opgenomen in het openbare Register Fixatievrije Zorginstellingen en dit register mag door derden vrij gebruikt worden voor hun eigen kwaliteitsinformatie.

Zorgkaart Nederland logo ZorgkaartNederland.nl heeft het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling opgenomen in haar kwaliteitsinformatie.

Deel deze pagina