Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Scheurkalender ‘Dementees 2019’

Redactioneel - 13-09-2018

Scheurkalender Dementees 2019Voor iedereen die weet hoe ontroerend en raak mensen met dementie zich kunnen uitdrukken: de scheurkalender Dementees 2019Met 365 uitspraken van mensen met dementie; elke dag één. Opgetekend door de auteurs: drie toegewijde zorgverleners van Cordaan, muziektherapeute Irene Kruijssen en geestelijk verzorgers Paula Irik en Eline Hoorweg. Om als zorgverleners elke dag weer geïnspireerd door te raken en te voelen waarvoor je het doet. 

‘‘Het leven van onze bewoners met dementie is net een schatkamer” schrijven de makers. “Je vindt er donkere hoekjes, kleerscheuren, gebrek en hartzeer. Maar ook een rijkdom aan verhalen, een grote schat aan wijsheid. In de levensverhalen van bewoners liggen juweeltjes verstopt: kostbare herinneringen, ontroerende gezegdes, diepe levenskennis. Vaak in hun eigen, wondermooie poëtische taal uitgesproken: het Dementees”.  

Bestellen

De kalender is een uitgave van uitgeverij Elikser en bij haar te bestellen via deze link en kost € 17,50 incl. bezorging.

Deel deze pagina