Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Congrestival ‘Je zult ‘t maar vergeten’

Redactioneel - 05-06-2018

Congrestival Dementie, 11 juni RotterdamEen uniek evenement voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Op 11 juni 2018 is er in de Centrale Bibliotheek Rotterdam het Congrestival ‘Je zult ‘t maar vergeten’; een uniek evenement over prettig thuis wonen met dementie en zoveel mogelijk blijven meedoen in de buurt.  Een dag vol interessante presentaties en ontmoetingen, verrassende workshops, theater, zang, film, lekker eten en ontspanning

Het evenement

Het congrestival is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten, docenten, studenten professionals uit zorg en welzijn en iedereen die betrokken is bij dementie. Er zijn presentaties over langer thuis wonen met dementie, het lerend vermogen van mensen met dementie, een cursus voor mantelzorgers en een presentatie over vernieuwd dementie-onderwijs. Daarnaast is er een doorlopend keuzeprogramma met presentaties, workshops met dansen, zingen, schilderen, verhalen vertellen, natuurbeleving en ontspanningssessies, zoals een fijne handmassage. Ook worden er films over dementie vertoond en is er een technologiemarkt waar de nieuwste snufjes te zien zijn voor mensen met dementie. Afsluitend is er een debat over de zorg aan migrantenouderen met dementie.

Meer informatie over het programma vindt u hier

Afronding projecten dementie

Het evenement wordt georganiseerd ter afronding van een aantal projecten rond langer thuis wonen met dementie van Kenniscentrum Zorginnovatie (Hogeschool Rotterdam) en de gemeente Rotterdam.

De dag wordt georganiseerd door deze partijen i.s.m. Van Kleef Instituut, en met subsidie van RCOAK, Memorabel, Sint Laurensfonds en Fonds Sluyterman van Loo.

Aanmelden

Deelname is gratis.

Inschrijven kan hier of via telefoonnummer 010 794 5511.

Deel deze pagina