Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Nieuw: online training ‘Omgaan met veranderend gedrag’

Redactioneel - 07-09-2017

Online Training Alzheimer Nederland en TrimbosAls de dementie vordert, verandert ook het gedrag van iemand. Voor naasten kan dat lastig zijn, zeker als er sprake is van bijvoorbeeld achterdocht, boosheid of onrust. Het Trimbosinstituut ontwikkelde hierom i.s.m. Alzheimer Nederland een gratis online training ‘Omgaan met veranderend gedrag’.

De training bestaat uit zes video's en een aantal vragen. In elke video wordt ingegaan op een specifiek soort gedrag. Er zijn afleveringen voor achterdocht, afhankelijk gedrag, agressie, lusteloosheid, nachtelijke onrust en verbloemend gedrag. Bij elke video hoort een geschreven samenvatting en een mail met aanvullende tips.

De training helpt om het veranderende gedrag van naasten te begrijpen en geeft praktische tips om er beter mee om te gaan.

Praktische tips van experts en ervaringsdeskundigen

Aan de ontwikkeling werkten mantelzorgers, mensen met dementie en experts mee. Anne-Margriet Pot, hoogleraar Ouderenpsychologie, en Maritza Allewijn, GZ-psycholoog, geven in iedere video tips en advies. Ook mantelzorgers delen hun ervaringen.

Volg hier de trainingdementie.nl/online-training

 

Deel deze pagina