Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

100ste dialoogbijeenkomst ‘Vrijheid en veiligheid bij dementie’

Redactioneel - 26-09-2016

Bijeenkomsten Vrijheid en Veiligheid in NederlandDe Dialoogbijeenkomsten ‘Vrijheid en veiligheid bij dementie’ zijn een succes! De 100ste is gepland!

En deelnemers waarderen hun bijeenkomst gemiddeld met een 8.4.

Positieve beoordeling

Uit een recente evaluatie blijkt dat deelnemers van een bijeenkomst heel positief zijn over de inhoud en vorm van de dialoogbijeenkomst. Een bijeenkomst wordt gemiddeld met een 8,4 beoordeeld.

Deelnemers met diverse achtergrond

Het type deelnemers van een bijeenkomst varieert sterk. Naast mantelzorgers zijn er meer dan 35 verschillende beroepsgroepen onder leiding van een gespreksleider al de dialoog met elkaar aan gegaan. Denk daarbij aan artsen en verpleegkundigen, maar ook aan vrijwilligers, fysiotherapeuten en beleidsmedewerkers.

Soms zijn er gemengde groepen, die extra mogelijkheid bieden om vanuit verschillende kanten een dilemma te belichten en tips uit te wisselen.

Wat weegt zwaarder?

De filmpjes die in de bijeenkomst getoond worden, laten praktijkvoorbeelden zien die veel mensen herkennen en een gevoelige snaar raken. De voorbeelden gaan over dilemma’s rondom het voorkomen van vallen en verdwalen, persoonlijke verzorging en nachtrust. Wat weegt zwaarder? Iemands veiligheid? Of vinden we vrijheid belangrijker? En wat zijn dan oplossingsmogelijkheden? Het blijkt voor ieder mens en in elke situatie anders te liggen. Voor ons allemaal geldt: we willen mensen met dementie respectvol en menswaardig behandelen. De vraag is alleen, wat betekent dit voor u?

Waardering bijeenkomsten Vrijheid en Veiligheid bij Dementie

Geïnteresseerd?

Wilt u een bijeenkomst organiseren of bijwonen, of wilt u meer informatie?

Ga naar de website www.vrijheidenveiligheid.nl

Contactgegevens vindt u op: http://vrijheidenveiligheid.nl/contact

Meer lezen over de waardering van de deelnemers?

Klik hier voor de factsheet.

Deel deze pagina