Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Mijn Hoofd in Jouw Handen

Redactioneel - 01-02-2016

De premières in een uitverkocht EYE Amsterdam van de film Mijn Hoofd In Jouw Handen en de vervolgfilm Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand waren een groot succes. ‘Dementie-drama spettert van filmdoek,’ schrijft Bart Kiers in Zorgvisie over de tweede film. ‘De film laat de worsteling zien van Alzheimer-patiënt Ger en zijn intimi. Het verlies, de wanhoop, maar ook de hoop en geslaagde pogingen om het leven op een nieuwe manier betekenis te geven’. 

Onlangs vertelden de hoofdfiguur Ger van der Gaast (ex-docent verpleegkunde en kritische Alzheimer patiënt), en filmmaker/zorginnovator Pim Gielen hierover in RTL Late Night.  De beide films zijn nu te bestellen

Flim: Mijn hoofd in jouw handen

Mijn Hoofd In Jouw Handen gaat over de invloed van dementie op relaties, vriendschappen en familiebanden. Wat is voorbij en wat kan nog wel? En voor hoelang nog? Vragen die steeds meer mensen bezig houden.

Film: Mijn hoofd in eigen hand

Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand is de vervolgfilm. Hierin wordt Ger van Gaast, ex-docent verpleegkunde en kritische Alzheimer patiënt, gevolgd. In de film speelt eigen regie een belangrijke rol; de omgang met je omgeving, seksualiteit, financiën en persoonlijke wensen rond de ziekte. Wat regel je bij de notaris, met je familie, met je zorgverlener en met jezelf?

Presentaties, documentaire en dialoog 

Rond de  films worden ook bijeenkomsten georganiseerd voor zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en Alzheimer cafés. Aan de orde komen onderwerpen als klantgericht werken, eigen regie en dillema's in de zorg. Ger, de hoofdpersoon van de tweede film,  geeft ook presentaties op ROC's.

Lees meer op de website mijnhoofd.com

Deel deze pagina