Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling onderdeel van Zorgkaart Nederland

Redactioneel - 15-09-2015

Zorgkaart Nederland Beeldmerk ingekortZorgkaart NL publiceert kwaliteitsinformatie over zorgaanbieders om cliënten/patiënten te helpen bij hun keuzes in de zorg. Sinds deze week maakt het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling deel uit van deze informatie.

De Zorgkaart streeft er naar om aan cliënten/patiënten een compleet overzicht van het zorgaanbod in Nederland te bieden; van kraamzorg tot en met ouderenzorg van huisarts tot en met ziekenhuiszorg, alle accommodaties en specialismen. De bezoeker vindt er praktische informatie als adres, telefoonnummer, specialisaties en - als die beschikbaar is - informatie over de zorgkwaliteit, zoals zorginhoudelijke kwaliteitskeurmerken en onderscheidingen. Als een zorginstelling het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling heeft, is dat te zien met uitleg over de betekenis ervan:

Beoordeling door bezoekers

Op de website staat bij elke zorginstelling of zorgverlener ook een waarderingscijfer en het aantal beoordelingen waar dit op gebaseerd is. De beoordelingen worden gegeven door bezoekers van de website, op basis van hun eigen ervaringen als cliënt/patiënt/mantelzorger bij deze instelling of zorgverlener. Bezoekers kunnen hun waardering ook toelichten en suggesties voor verbetering doen.

ZorgkaartNederland is een initiatief van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF); een samenwerkingsverband van dertig (koepels van) patiënten- en consumentenorganisaties. De koepelorganisaties van zorgaanbieders vormen de adviesraad.

Deel deze pagina