Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Film en Debat over euthanasie en zelfbeschikking

Ingezonden - 02-11-2012

Op 13 nov. a.s. wordt in Den Haag de film 'Amour' vertoond, met aansluiteind een debat over één van de hoofdthema's van de film: het vrijwillig levenseinde. Speciale gasten zijn prof.dr. Inez de Beaufort (hoogleraar medische ethiek) en Petra de Jong (directeur Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde).

Amour
De Franse film Amour ('liefde') bekroond met de Gouden Palm tijdens het Filmfestival in Cannes in mei 2012, vertelt het verhaal van het bejaarde Franse echtpaar Anne en Georges. Wanneer Anne wordt getroffen door een beroerte, raakt ze half verlamd. Haar man neemt liefdevol en met alle wil de zorg voor haar op zich, maar de combinatie van verlamming met haar groeiende dementie zorgt voor een drastische omslag in hun relatie en persoonlijke leven.

Debat
Thema's tijdens het debat met de gasten en het publiek. zijn onder meer: hoe verloopt de toepassing van euthanasie bij dementerende patiënten? Wat is de invloed van de vergrijzing van de Nederlandse bevolking, en hoe ziet de toekomst van euthanasie in Nederland eruit?


Wilt u de avond bijwonen?
Reserveer dan kaarten bij Filmhuis Den Haag: 070-36 560 30.
Kaarten voor de film kosten €8,25 p/s, het bijwonen van het debat is gratis.
Kijk voor meer informatie op de website van organisator Het Portaal

Deel deze pagina