Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

Antipsychotica en Parkinson bij ouderen

Ingezonden - 29-09-2011

Antipsychotica kunnen verschijnselen van de ziekte van Parkinson veroorzaken en ouderen zijn hier gevoelig voor. Wilma Knol bestudeerde tijdens haar promotieonderzoek onder andere waarom niet elke oudere even gevoelig is voor door antipsychotica geïnduceerd parkinsonisme. Aan het promotieonderzoek werkte ook Dr. Rob van Marum mee.

Naar aanleiding van het onderzoek kon geconcludeerd worden dat van de 150 onderzochte ouderen, die gemiddeld 83 jaar oud waren, dat er bij 46% sprake was van Parkinsonisme bij het gebruik van het antipsychoticum haloperidol (haldol).

Verdediging proefschrift 12 oktober a.s.
Op 12 oktober a.s. verdedigt Knol haar proefschrift 'Antipsychotic induced parkinsonism in the elderly: assessment, causes and consequences' aan de Universiteit van Utrecht (in het Academiegebouw). Voorafgaand aan de promotie vindt een minisymposium over antipsychotica plaats. (Deelname hieraan is gratis, aanmelding is wel noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar )

Samenvatting van het proefschrift Antipsychotic induced parkinsonism in the elderly: assessment, causes and consequences (Engelstalig)Foto © clarita @ morguefile.com

Deel deze pagina