Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Wzd voorlichtingsmateriaal

Rond Zorg voor vrijheid & veiligheid en de Wet zorg en dwang ontwikkelde IDé in de loop van de tijd divers voorlichtings- en PR-materiaal, waaronder onderstaande publicaties. Zij zijn gratis als pdf te downloaden door op het plaatje te klikken. 

Wzd stappenplan voor de zorgpraktijk (A4)

Factsheet voor zorgverantwoordelijken en andere sleutelfiguren. Gebruiksvriendelijke versie van het Wzd-stappenplan, dat helder onderscheid maakt tussen de inhoudelijke en procedurele kant ervan en de registratie-eisen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Wzd in een oogopslag (A6)

Wat is ‘onvrijwillige zorg’ en wat houdt het ‘Nee, tenzij’ principe in? Het staat op dit kleine kaartje, om de voorlichting over de Wzd te ondersteunen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Praktische tips Vrijheid en veiligheid bij dementie

Brochure met tips voor het voorkomen of verhelpen van problemen waar onvrijwillige zorg makkelijk om de hoek komt kijken. Onderdeel van de Dialoogbijeenkomsten Vrijheid & veiligheid bij dementie van IDé, Alzheimer NL en LOC. Deze folder is niet te bestellen als drukwerk, maar wel gratis als pdf te downloaden door hieronder op het plaatje te klikken.


'Leven met dementie; er kan méér dan je denkt!' (A5)

Folder voor familie en zorgverleners: Voor mensen met dementie worden veel dingen steeds lastiger, maar levensbehoeften blijven hetzelfde en er kan méér dan je denkt! Deze folder geeft praktische tips voor een goed leven bij dementie. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Folder 'Leven met dementie - er kan meer dan je denkt'