Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News
Logo Vrijheid en Veiligheid bij dementie

Wet zorg en dwang

Wilt u uw organisatie gereed maken voor de Wet zorg en dwang? En stelt u vast dat de belangrijkste sleutel ligt bij het denken en doen van de mensen die er dagelijks voor staan? De zorgprofessionals en de naasten van de cliënten?

De dialoogbijeenkomsten starten met een korte introductie van de kern van de nieuwe wet. Daarna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek aan de hand van de filmpjes over zorgproblemen waarbij onvrijwillige zorg vaak om de hoek komt kijken. Wat zijn dilemma’s die je tegenkomt? Oplossingsmogelijkheden? Zijn er alternatieven voor ‘onvrijwillige zorg’?

Bijeenkomsten kunnen worden gehouden voor groepen zorgprofessionals, voor familieavonden, of voor gemixte doelgroepen. Voor beleidmakers dragen de dialoogbijeenkomsten bij aan hun gezamenlijke visie- en beleidsontwikkeling. Onze gespreksleiders bespreken graag met u de mogelijkheden: klik hier.

Wij bieden ook een train-de-trainer aanbod, voor zorgorganisaties die deze bijeenkomsten met eigen gespreksleiders willen houden. Ook zijn er mogelijkheden om de dialoogbijeenkomsten op maat samen te stellen. Geïnteresseerd? en wij nemen contact met u op.

Deel deze pagina