Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

www.aandachtvoormieke.nl
Gunnen we onze dementerende vaders, moeders, opa’s en oma’s – en wellicht onszelf – een laatste levensfase in sluimerstand vanwege probleemgedrag? Een pleidooi voor een menswaardige laatste levensfase voor mensen met dementie.

lichtzanger.wordpress.com
Met een speeldoos als begeleidingsinstrument zingt 'Lichtzanger' Hans school- en radioliederen van vroeger. Hij doet dat in kleinschalige setting, letterlijk bij de mensen aan tafel.

zorgenvoormijnmoeder.blogspot.com
Blog van Mieka Vroom. Haar moeder brak oktober 2002 haar heup. Zorg thuis was helaas niet meer mogelijk. Sindsdien woont zij in het verpleeghuis. In deze weblog staan de ervaringen van Mieka - als familielid - met de zorg.

www.dementemoeder.nl
Een vrouw houdt sinds de herfst van 2009 een blog bij over de ervaringen met haar moeder, die waarschijnlijk aan beginnende dementie lijdt. Ze hoopt dat het 'dagboek' dat ze bijhoudt een steun kan zijn voor mensen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

www.hetnieuwezijn.nl
Ben Wikkers begon met dichten na het verwerken van de diagnose 'frontaalkwab dementie'. Door het schrijven van gedichten geeft Ben zijn gedachten en gevoelens plek.

http://twitter.com/#!/verpleeghuis
Twitter-dagboek van een dochter over het verblijf van haar vader in het verpleeghuis. Als interim zorgmanager kent ze beide kanten van de zorg. @verpleeghuis

http://josselingordijn.wordpress.com
Wij zijn Alzheimer. Over Alzheimer, familie, zorgrompslomp en positiviteit wanneer alles zwart lijkt.

Tips voor meer weblogs? Meld het ons:

 

Deel deze pagina