Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Verbeterkrant: projecten ter inspiratie en navolging

Redactioneel - 19-12-2013

In aansluiting op de uitreiking van de Jenneke van Veen verbeterprijs 2013, die naar Omring Thuiszorg op Texel ging, is de Verbeterkrant verschenen. In deze publicatie van Actiz staan alle 31 inzendingen voor de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2013 op een rij, om van te leren, door geïnspireerd raken en om van elkaar goede initiatieven te kunnen overnemen.

De jaarlijkse Jenneke van Veen-Verbeterprijs stimuleert en beloont afwisselend de kwaliteitsverbetering in de sector verpleging, verzorging en zorg thuis (VVT) en de gehandicaptenzorg. De winnaar was dit jaar afkomstig uit de VVT.

Zorgverleners
Veel ingezonden verbeteringen blijken tijdens de dagelijkse zorg te zijn ontstaan. Ook het winnende project: het vroegtijdig signaleren van een delier. "Het begint bij passie en bevlogenheid van de medewerkers. Maar het landt natuurlijk pas als de organisatie er ook echt achter gaat staan en voorwaarden schept’, zegt Jenneke van Veen, juryvoorzitter en naamgever van de prijs.

Elk ingezonden project krijgt in de Verbeterkrant een toelichting en achteraan staat een lijst met de namen van de contactpersonen en de contactgegevens. Zo kunnen de verbeteringen in bredere kring worden gezien en met elkaar gedeeld.

De Verbeterkrant is gratis te downloaden.

Lees ook: Delierproject wint Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2013 voor betere zorg