Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Website deelt ervaringen met verzorg- en verpleeghuizen

Redactioneel - 06-06-2011

Op Zorgvisite.nl staan recensies van visites aan verzorg- en verpleeghuizen, die zijn afgelegd door de redactie Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse. Bezoekers kunnen hun eigen ervaringen toevoegen.

In de recensies besteden de dames THe (spreek uit ‘Thee’) met name aandacht aan de vraag of het huis in kwestie als ‘thuis’ voelt. Met als uitgangspunt de vraag ‘zou dit een fijne woonplek zijn voor mijn eigen moeder?’ gaan zij door het hele land, van Sittard tot Siddeburen, op visite bij verzorgingshuizen en delen THe-kopjes en-schotels uit, met een maximum van vijf om hun beleving uit te drukken.

Zorgvisite.nl is bedoeld als forum. Bezoekers worden uitgenodigd om op de recensies te reageren: ‘Is uw ervaring met het gerecenseerde verzorgingshuis hetzelfde als die van de dames THe? Vindt u het er leuk, warm en gezellig en waarom juist wel of niet? Woont uw vader, moeder of partner er met plezier en waar zit ‘m dat in? Hoe kan het verzorg- of verpleeghuis bijdragen aan sfeer, aan een prettige, zinvolle en waardige oude dag? Laat uw mening horen en geef tips over hoe de sfeer en kwaliteit te verbeteren!’

Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse, tevens auteur van ‘Thuisvoelen. Gids voor naasten en verpleeghuis als bondgenoten in waardige zorg ‘.

Bezoek de website: http://www.zorgvisite.nl/

Toon alle gerelateerde artikelen