Volg @InnovatiekringDementie op Facebook Volg @Dementie_info op Twitter RSS Kennisbank RSS News

6 redenen van zorginstellingen om voor het Waarborgzegel Fixatievrije Zorg te gaan

 
  1. Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling geeft zorginstellingen de handvatten om een haalbare en duurzame visie neer te zetten, waarin de kwaliteit van leven van cliënten voorop staat en een open leerklimaat.
  2. Met het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling is de zorginstelling klaar voor de nieuwe Wet zorg en dwang, en zal zij in de uitvoering van de nieuwe wet zelfs uitblinken.
  3. Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling helpt zorginstellingen om te voldoen aan de eisen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd met betrekking tot het terugdringen van vrijheidsbeperking, omgaan met probleemgedrag en beweegstimulering.
  4. Met het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling maakt de organisatie deel uit van een netwerk van zorginstellingen die willen excelleren in bewegingsvrijheid, omgaan met probleemgedrag en beweegstimulering, en daarover samen kennis delen.
  5. Met het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling laat de zorginstelling ook aan anderen zien waar ze voor staat, zoals potentiele cliënten en medewerkers, verwijzers en financiers. 
  6. Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling geeft geen extra administratieve of bureaucratische last.
 

Deel deze pagina